Linkovi

Trump za povlačenje vojnika SAD iz Avganistana do Božića


Donald Trump
Donald Trump

Svi američki vojnici koji su u Avganistanu treba da budu kući do Božića, objavio je 8. oktobra predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump.

"Trebalo bi da preostali, manji broj naših hrabrih vojnika koji služe u Avganistanu budu kod kuće do Božića", poručio je Trump na društvenoj mreži Tviter.

Nekoliko časova prije Trumpove objave, savjetnik za nacionalnu bezbjednost Bijele kuće Robert O'Brien izjavio je da SAD imaju nešto manje od 5.000 vojnika u Avganistanu i da će do početka naredne godine taj broj biti smanjen za 2.500.

Prema sporazumu koji su SAD i talibani postigli u februaru strane snage treba da napuste Avganistan do maja naredne godine u zamjenu za određene garancije.

Trump i drugi zvaničnici govorili su da će SAD oko novembra smanjiti broj vojnika između 4.000 i 5.000 u Avganistanu, a da će nakon toga smanjenje zavisiti od uslova u toj zemlji.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG