Linkovi

CNN otpustio troje zaposlenih jer su došli na posao nevakcinisani


CNN logo
CNN logo

Troje zaposlenih dobilo je otkaz u medijskoj kući CNN jer su došli na posao, a nisu se vakcinisali protiv COVID19, pokazuju interni dokumenti u koje je Reuters imao uvid.

Prema tim dokumentima, šef CNN-a Džef Zaker rekao je zaposlenima da kompanija ima politiku nulte tolerancije prema takvim stavovima, i da od zaposlenih traži da se vakcinišu ukoliko žele da nastave da rade u kancelariji ili na terenu sa drugim kolegama.

"Svi koji rade vijesti, sport ili su u studiju, moraju biti vakcinisani. Već mjesecima to jasno govorimo i nema zabune", piše u internom dokumentu.

CNN je saopštio da će potvrda o vakcinaciji možda postati i dio procedure ulaska u zgradu.

Ta medijska kuća je takođe odložila planirani povratak zaposlenih u kancelarije za sredinu oktobra, zbog rasta broja zaraženih u SAD. Takođe, od zaposlenih u Los Anđelesu, Vašingtonu i Atlanti, traži se i da obavezno nose maske na poslu.

Nekoliko kompanija u SAD je promijenilo planove za dolazak zaposlenih u kanclearije zbog širenja delta soja, a nošenje maski se sada traži i od vakcinisanih, u skladu sa preporukama Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

CNN trenutno nudi mogućnost dobrovoljnog odlaska u kancelariju za one zaposlene koji su vakcinisani.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG