Linkovi

Američki potpredsjednik i njegova supruga nemaju koronavirus


Mike Pence

Potpredsjednik Sjedinjenih Američkih Država Mike Pence i njegova supruga bili su negativni na testu na koronavirus, objavila je predstavnica za medije američkog potpredsjednika.

„Sa zadovoljstvom mogu da objavim da je rezultat testa na Covid-19 potpredsjednika Pencea i njegove supruge Karen bio negativan”, objavila je na društvenoj mreži Katie Miller.

Prethodno je potpredsjednik Sjedinjenih Američkih Država Mike Pence izjavio je da će se testirati na koronavirus nakon što je član njegovog kabineta bio pozitivan na testu na tu bolest respiratornih organa.

„Uprkos tome što je ljekar Bijele kuće ukazao da ne postoje razlozi za vjerovanje da sam bio izložen i da nema potrebe za testiranjem - imajući u vidu da sam potpredsjednik države i čelnik tima za borbu protiv koronavirusa - ja i moja supruga ćemo se testirati tokom popodneva”, rekao je Pence tokom obraćanja medijima članova tima koji predvodi i predsjednika SAD-a Donalda Trumpa.

Član kabineta američkog potpredsjednika Mikea Pencea bio je pozitivan na testu za koronavirus, međutim, predsjednik Donald Tramp i potpredsjednik Pence nisu bili u bliskom kontaktu sa tom osobom, saopštila je predstavnica za medije američkog potpredsjednika Katie Miller.

Ona je objavila da je Penceov kabinet o rezultatima testa obaviješten u petak uveče.

„U skladu sa preporukama Centara za kontrolu bolesti provjereno je sa kim je ta osoba bila u kontaktu”, navela je Miller, a prenosi Reuters.

Mike Pence predvodi tim za suzbijanje pandemije koronavirusa u Sjedinjenim Državama. Kabinet potpredsjednika još nije odgovorio na upit o detaljima o tom slučaju – kao i da li će Pence biti podvrgnut testiranju.

Stephanie Grisham​, portparokla Bijele kuće, saopštila je prethodne nedjelje da nije bilo potrebe za testiranjem američkog potpredsjednika poslije večere sa zvaničnikom brazilske vlade za koga se ispostavilo da je pozitivan na koronavirus.

Nalaz američkog predsjednika Trumpa, koji se testirao prošle sedmice, bio je negativan, objavio je njegov ljekar.

Dvojica članova Predstavničkog doma Mario Diaz-Balart​ i Ben McAdams iz u srijedu su dobili pozitivne rezultate testa, i prvi su članovi Kongresa koji su oboljeli od te respiratorne bolesti.

XS
SM
MD
LG