Linkovi

Patolog: Policajac Capitola umro prirodnom smrću nakon nereda u Washingtonu


Sjećanje na policajca Capitola Briana Sicknicka nedaleko od sjedišta Captiola, na Capitol Hillu, Washington, 14. januara 2021.
Sjećanje na policajca Capitola Briana Sicknicka nedaleko od sjedišta Captiola, na Capitol Hillu, Washington, 14. januara 2021.

Glavni patolog u okrugu Columbia zaključio je da je policajac Capitola Brian Sicknick imao dva moždana udara i da je umro prirodnom smrću, nakon što se sukobio sa gomilom pristalica bivšeg predsjednika Donalda Trumpa tokom juriša na američki Capitol.

Kancelarija patologa saopštila je u ponedjeljak da je uzrok smrti 42-godišnjeg policajca prirodan, nakon što je pretrpio moždani udar. Preminuo je dan nakon nasilja 6. januara.

Otkrića znače da će saveznim tužiocima biti teško da podignu optužnice za ubistva u vezi sa Sicknickovom smrću.

Dvojica muškaraca, George Tanios i Julian Khater, suočavaju se sa optužbama da su napali trojicu policajaca, uključujući Sicknicka, prskajući ih hemijskim iritantom 6. januara.

Washington Post prvi je izvijestio zaključak patologa.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG