Linkovi

Blinken: Čestitamo građanima BiH Dan državnosti, ostajemo vaš partner i prijatelj


Arhiva: Američki državni sekretar Antony Blinken
Arhiva: Američki državni sekretar Antony Blinken

U povodu Dana državnosti BiH američki državni sekretar Antony Blinken građanima Bosne i Hercegovine, u ime Sjedinjenih Američkih Država, uputuo je čestitku.

"U ime Sjedinjenih Američkih Država čestitam građanima Bosne i Hercegovine obilježavanje Dana državnosti.

Sjedinjene Američke Države su vaš trajni partner više od tri decenije i ostaju čvrsto opredijeljene za zaštitu suvereniteta, teritorijalnog integriteta i multietničkog karaktera Bosne i Hercegovine.

Nastavit ćemo raditi s institucijama Bosne i Hercegovine na unaprjeđenju reformi koje su neophodne kako bismo osigurali zasluženo mjesto vaše zemlje u euroatlantskoj zajednici naroda, i nastavit ćemo smatrati odgovornim one pojedince i institucije koji ugrožavaju stabilnost Bosne i Hercegovine i sigurnost.

Sjedinjene Države ostaju prijatelj i partner svim ljudima u Bosni i Hercegovini – Bošnjacima, Hrvatima, Srbima i svim građanima – i nepokolebljivi su u našoj opredijeljenosti da pomognemo građanima zemlje da izgrade mirnu, demokratsku i prosperitetnu budućnost za sebe, svoju djecu i buduće generacije", navedeno je u čestitci objavljenoj na web siteu američkog State Departmenta.

Ranije, Dan državnosti građanima Bosne i Hercegovine čestitao je i američki predsjednik Joe Biden.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG