Linkovi

BiH: Dodik pozitivan na COVID19


Milorad Dodik
Milorad Dodik

Konzilijum ljekara UKC RS dijagnosticirao je obostranu upala pluća, a treći test na virus korona bio je pozitivan. Ima otežano disanje i bolove u želucu.

Zdravstveno stanje Milorada Dodika stabilno je, osjeća se dobro i prima adekvatnu terapiju - navodi UKC.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik hospitalizovan je u nedelju, 20. decembra, u Univerzitetsko-kliničkom centru (UKC) Banja Luka, potvrđeno je u ponedjeljak, 21. decembra, iz ove zdravstvene institucije.

Iz UKC Banja Luka naveli su kako je Dodik hospitalizovan „zbog pojave mučnine i bolova u predjelu želudca“ i dodaju kako je njegovo zdravstveno stanje „za sad stabilno i nije životno ugrožen“ i da je u toku detaljna dijagnostička obrada.

U saopštenju iz kabineta Milorada Dodika dva dana prije navedeno je da je Dodik testiran na COVID-19, a da je rezultat testa negativan.

Tada su saopštili da je član Predsjedništva BiH dobrog zdravstvenog stanja i svi parametri su mu u granicama.

Mediji u entitetu Republika Srpska u subotu su objavili da je Dodik u izolaciji zbog kontakta sa osobom zaraženom koronavirusom.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG