Linkovi

Biden: Svaka generacija mora da se bori za slobodu


Predsjednik Joe Biden drži govor povodom Dana sjećanja.
Predsjednik Joe Biden drži govor povodom Dana sjećanja.

Predsjednik SAD-a Joe Biden je, povodom Dana sjećanja, poručio da će "nastaviti posao onih koji su poginuli kako bi stvorili savršeniju uniju, za koju su živjeli i za koju su umrli".

Na Nacionalnom groblju u Arlingtonu, Biden je poručio da svaka generacija mora da osigura da žrtve za slobodu nisu uzaludne.

"Sloboda nikada nije bila garantovana. Svaka generacija mora da je zaradi, da se za nju bori, da je brani u borbi autokratije i demokratije, u borbi između pohlepe manjine i prava većine. Na ovaj dan se okupljamo kako bi se sjećali, i iznad svega, ponovili da smo posvećeni budućnosti za koju su se borili, koja je zasnovana na slobodi, demokratiji, jednakosti. Ne samo za neke, nego za sve", poručio je predsjednik SAD-a.

Biden je zajedno sa sekretarom za odbranu i potpredsjednicom SAD-a Kamalom Harris položio vijence na grob neznanom junaku.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG