Linkovi

Biden o Putinu: Primjedbe izražavaju lični gnjev


Bajden: Primedbe o Putinu izražavaju sopstveni gnev
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:28 0:00

Biden: Primjedbe o Putinu izražavaju moj lični gnjev

Američki predsjednik Džozef Bajden izjavio je da primjedba koju je izrekao u Varšavi, da ruski predsjednik Vladimir Putin treba da bude lišen vlasti, predstavlja njegov sopstveni moralni gnjev – a ne promjenu politike američke administracije.

Ni tada, ni sada nisam artikulisao promjenu politike. Izražavao sam moralni gnjev koji sam osjećao i ne izvinjavam se“, ukazao je Bajden – napomenuvši da je neposredno prije obraćanja povodom prijedloga američkog budžeta za 2023. obišao porodice raseljene zbog ruske invazije u Ukrajini.

Američki predsjednik, pojašnjavajući stav koji je iznio tokom govora u poljskoj prijestonici, ukazao je da neće povući riječ. Na pitanje smatra li da bi to moglo izazvati negativnu reakciju ruskog predsjednika – Bajden je odgovorio da ga nije briga šta on misli.

Učiniće ono što želi da uradi”, zaključio je američki predsjednik.

Video: Dio govora američkog predsjednika u Varšavi

Bajden je rekao i da ne smatra da će se komentari izrečeni o ruskom predsjedniku odraziti na diplomatiju, kao i da smatra da niko ne vjeruje da će Sjedinjene Države svrgavati Vladimira Putina.

Susret sa njim zavisiće od onoga o čemu bi želio da razgovara”, odgovorio je američki predsjednik na pitanje o mogućem susretu sa ruskim šefom države.

Dio međunarodne i američke javnosti zaintrigirala je opaska koju je američki predsjednik izrekao u govoru u prijestonici Poljske Varšavi – da Putin ne može ostati na vlasti u Rusiji.

Tim povodom do sad su reagovali američki državni sekretar Entoni Blinken koji je poručio da ne postoji američka strategija za promjenu režima u Rusiji – ali i Bijela kuća i Kremlj.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG