Linkovi

Nastavićemo koristiti sankcije protiv destabilizatora BiH, poručuje američka zvaničnica


Ministarstvo finansija SAD
Ministarstvo finansija SAD

Razumno je očekivati još američkih sankcija protiv onih podrivaju mir i stabilnost Bosne i Hercegovine, poručila je Anna Morris, zamjenica pomoćnika sekretara za globalne poslove Ministarstva finansija Sjedinjenih Država, prenosi FENA.

„Možete očekivati da ćemo nastaviti koristiti sankcije”, rekla je Morris.

Morris je u posjetu Bosni i Hercegovini stigla kako bi razgovarala o tri stvari – o napretku koji se odnosi na borbu protiv pranja novca i sprečavanja terorizma, aktivnostima koje podrivaju Daytonski sporazum, te sankcijama protiv Rusije.

„Reću ću vam da smo mi i dalje vrlo, vrlo fokusirani na ova pitanja”, rekla je Morris.

U proteklom periodu, na američku „crnu listu” dospjelo je više zvaničnika i kompanija zbog podrivanja Daytonskog mirovnog sporazuma, destabilizacijskih aktivnosti i korupcije.

Sankcije obično uključuju blokadu imovine u Sjedinjenim Državama, zabranu poslovanja američkim državljanima sa sankcionisanim osobama, kao i zabranu putovanja u Sjedinjene Države.

Tokom posjete Bosne i Hercegovine, Morris je posjetila Centralnu banku, kao i Državnu agenciju za istrage i zaštite (SIPA).

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG