Linkovi

David Chase: 'Novac - glavna tema šeste sezone Obitelji Soprano'


Tema šeste, vjerojatno posljednje, sezone američke televizijske serije "Obitelj Soprano" bit će novac i materijalne stvari uopće, "što je jedino što ove mafijaše i zanima" – izjavio je tvorac serije David Chase. On je izjavio da će najnoviji nastavci biti prikazani u proljeće sljedeće godine, ali je nagovijestio mogućnost još jednog dodatnog nastavka, možda u obliku cjelovečernjeg igranog filma koji bi se prikazivao u kinima.

David Chase, scenarist i izvršni producent popularne, nasilne ali i duhovite serije o obitelji i kolegama Tonyja Soprana, mafijaškog capoa iz New Jerseya, izjavio je da već dvije ili tri godine zna kako će serijal završiti. "U svakom slučaju netko će biti skraćen za glavu" – izjavio je na nedavnom panelu časopisa Newyorker na Sveučilištu Syracuse.

Prisjećajući se početaka iz kasnih devedesetih, David Chase je – prema agenciji Reuters – izjavio da mu je sada drago što su snimanje serije odbile čak četiri mainstream televizijske mreže, te što se na koncu skrasio u HBO-u, mreži kabelske televizije. Da smo završili na nekoj od glavnih mreža, serija Sopranos bila bi prava katastrofa, jer – rekao je David Chase – "televizija u Sjedinjenim Državama gledateljima uvijek pruža lažnu sliku svijeta".

"Svaki oblik autoriteta se glorificira u beskraj, a gledatelja se želi uvjeriti da život nije tragičan, da na kraju sve uvijek sretno završava, te da policajci, vatrogasci, suci i liječnici jedino brinu o interesu građana" – ovako je redovitu američku televizijsku produkciju opisao David Chase.

XS
SM
MD
LG