Linkovi

'Izvrstan odabir' - Henry Kissinger o mogućnosti da Hillary Clinton bude imenovana za državnu tajnicu


U Washingtonu se ovih dana govori da bi nova šefica američke diplomacije mogla postati senatorica Hillary Clinton, bivša prva dama Sjedinjenih Država i glavna konkurentica Baracka Obame u izbornoj utrci za predsjedničku nominaciju Demokratske stranke.

Počeli su stizati i prvi komentari – bivši američki državni tajnik Henry Kissinger izjavio je da bi Hillary Clinton bila 'izvrstan odabir'.

Bivši prvi diplomat u republikanskim administracijama Richarda Nixona i Geralda Forda posebno je hvalio 'izuzetnu inteligenciju' senatorice Clinton.

Govoreći na Svjetskom gospodarskom forumu koji se održava u New Delhiju, Kissinger je rekao da bi imenovanje Hillary Clinton za državnu tajnicu pokazalo da je Barack Obama 'vrlo hrabar' – zbog toga što je gospođa Clinton bila njegov politički suparnik te zbog toga što je 'snažna i nezavisna osoba'.

Republikanski senator Jon Kyl izjavio je na mreži Fox da bi Hillary Clinton po temperamentu i iskustvu bila dobar izbor te da bi je svijet dobro primio.

Budući predsjednik Barack Obama, prema pisanju medija, dvoumi da li da za šefa diplomacije imenuje Hillary Clinton ili Billa Richardsona, guvernera Novog Meksika koji je bio i veleposlanik Sjedinjenih Država u svjetskoj organizaciji.

XS
SM
MD
LG