Linkovi

Sarkozy: 'Obamina životna avantura dirnula je Francuze'


Po dolasku u Pariz, predsjednički kandidat Demokratske stranke Barack Obama, ponovno je naglasio važnost jačanja trans-atlantskih veza.

Nakon susreta s francuskim predsjednikom Nicolasom Sarkozyjem, senator iz Illinoisa je izjavio da Sjedinjene Države i Europa 'mogu postići znatno više, ako surađuju'.

Na dnevnom redu sastanka bili su – među ostalim – iranski nuklearni program, situacija na Srednjem istoku, Afganistan te stanje mirovnih misija u svijetu.

Predsjednik Sarkozy izjavio je da je životna priča Baracka Obame – odnosno kako je rekao – njegova 'avantura' – dirnula srca Francuza.

Večeras Barack Obama odlazi u London gdje se sutra sastaje s premijerom Gordonom Brownom.

Inače, Obamin protivnik na predsjedničkim izborima u studenom, republikanski senator John McCain kritizirao je njegov jučerašnji nastup u Berlinu – rekavši da će on taj grad posjetiti tek pošto postane predsjednik Sjedinjenih Država.

Od ostalih vijesti u vezi europske turneje demokratskog predsjedničkog kandidata, spomenimo da su ministarstvo obrane i izborni stožer Baracka Obame priopćili da je otkazan Obamin posjet jednoj vojnoj bolnici gdje se oporavljaju ranjeni američki vojnici. Pentagon je smatrao da se ovaj objekt ne bi trebao koristiti u svrhu izborne kampanje.


XS
SM
MD
LG