Linkovi

Prema anketi CNN-a, Barack Obama u New Hampshireu uvjerljivo vodi ispred Hillary Clinton


Pred sutrašnje stranačke izbore u saveznoj državi New Hampshire, najnovije istraživanje javnog mnijenja pokazuje da demokratski senator iz Illinoisa Barack Obama sve uvjerljivije vodi ispred svojih suparnika Hillary Clinton i Johna Edwardsa.

Među republikancima, anketa mreže CNN i sveučilišta New Hampshire pokazuje da je u prednosti senator iz Arizone John McCain, dok je na drugom mjestu Mitt Romney, bivši guverner Massachussettsa, koji je na drugom mjestu završio i na prošlotjednom stranačkom odmjeravanju u Iowi.

Razlika između McCaina i Romneya je oko 6 posto, dok Obamu – prema posljednjoj anketi – u New Hampshireu podržava deset posto više glasača nego Hillary Clinton

Nakon New Hampshirea i Iowe, u sljedećih nekoliko mjeseci održat će se stranački izbori odnosno kolegij u svih preostalih 48 saveznih država.

Krajem kolovoza odnosno početkom rujna održat će se nacionalne stranačke konvencije na kojima će delegati izabrani na lokalnim izjašnjavanjima odrediti tko će biti stranački predsjednički odnosno dopredsjednički kandidat, na izborima u studenom.

XS
SM
MD
LG