Linkovi

Predsjednik George Bush čestitao Božić pripadnicima oružanih snaga


Predsjednik George Bush je na Badnjak telefonski razgovarao s desetak pripadnika američkih oružanih snaga na službi u inozemstvu. Predsjednik im je čestitao Božić i zahvalio im se na požrtvovnosti, a posebno ga je zanimao kakav je moral u vojsci. Kako je priopćio glasnogovornik Bijele kuće, svi predsjednikovi sugovornici izjavili su da je moral visok.

U redovitoj radio poruci naciji, predsjednik Bush je jučer zamolio svoje sugrađane da, na neki prikladan način, iskažu zahvalnost pripadnicima oružanih snaga, za njihovu službu domovini. Predsjednik je u jučerašnjoj poruci govorio o zahvalnosti koju on i njegova obitelj osjećaju kada su u pitanju pripadnici oružanih snaga, pogotovo u vezi s njihovim žrtvama na bojnom polju.

Gospodin Bush je poručio američkim vojnicima i vojnikinjama da skore promjene na političkoj sceni – gdje je Demokratska stranka ostvarila većinu u oba doma Kongresa, kao i izbor novog ministra obrane – neće utjecati na razinu nacionalne podrške oružanim snagama.

U odgovoru oporbenih demokrata na predsjednikovu radio poruku, senator iz Indiane Evan Bayh također se zahvalio pripadnicima oružanih snaga na njihovoj službi Americi. Senator Bayh je rekao da je američka vojska jedan od blagoslova u kojima uživaju Sjedinjene Države.

XS
SM
MD
LG