Linkovi

Odvjetnik Karla Rovea tvrdi da protiv njegova klijenta neće biti podignuta optužnica


Robert Luskin, odvjetnik Karla Rovea, savjetnika predsjednika Busha, izjavio je da protiv njegovog klijenta neće biti podignuta optužnica u vezi s otkrivanjem identiteta agentice Središnje obavještajne agencije CIA-e Valerie Plame.

U svom priopćenju, Robert Luskin tvrdi da ga je posebni istražitelj Patrick Fitzgerald jučer službeno informirao kako ne predviđa podizanje optužnice protiv Karla Rovea, koji je do sada pet puta svjedočio pred tzv. Velikom porotom koja istražuje slučaj otkrivanja identiteta spomenute agentice.

Identitet Valerie Plame dojavljen je medijima ubrzo nakon što je njezin suprug Joseph Wilson u jednom novinskom članku optužio administraciju predsjednika Busha da je manipulirala obavještajnim informacijama koje su prethodile ratu u Iraku.

Velika porota treba odlučiti je li Bijela kuća namjerno pustila ovu informaciju u javnost - kao odmazdu za Wilsonovu kritiku.

Protiv bivšeg predstojnika ureda dopredsjednika Richarda Cheneya, Lewisa Libbya, podignuta je u vezi s tim optužnica za laganje saveznim organima, krivokletstvo i ometanje istrage.

XS
SM
MD
LG