Linkovi

WP: Hrvatskoj ne nedostaje istaknutih igrača


Premda u Sjedinjenim Državama, za razliku od drugih dijelova svijeta, ne vlada velika pomama za nadolazećim Svjetskim nogometnim prvenstvom ipak postoji određen broj zaljubljenika u najvažniju sporednu stvar na svijetu koji pokušavaju prilagoditi svoje radne obveze televizijskim prijenostima utakmica. Za njih Washington Post danas donosi poseban vodič u kojem ukratko predstavlja sve reprezentacije sudionice prvenstva u Njemačkoj.

Da vidimo što u Washington Postu kažu za hrvatsku selekciju: Hrvatski nogometaši bili su nekoć dio svjetske sile u bivšoj Jugoslaviji i sada žele obnoviti tu slavu. Oni su posebno snažni u obrani i ne nedostaje im priznatih igrača koji igraju u vodećim europskim ligama. Među njima su Dado Pršo iz Glasgow Rangersa, koji je u jednoj fazi kao tinejđer prestao igrati nogomet te je radio kao mehaničar. Srednji dio trebali bi pokretati Dario Srna i Niko Kranjčar – izbornikov sin – u ulozi playmakera. U najboljem slučaju Hrvatska bi mogla doći do polufinala kao 1998. godine. U najgorem slučaju, mogla bi osvojiti treće mjesto u skupini. Eto to su ocjene Washington Posta o hrvatskoj nogometnoj selekciji.

Christian Science Monitor također piše o Njemačkoj, ali ne o svjetskom nogometnom prvenstvu već o jednom zabrinjavajućem trendu u njemačkom zdravstvu. Naime, nezadovoljni uvjetima rada i plaća sve više njemačkih liječnika napušta posao. Od ožujka je 12 tisuća liječnika štrajkalo zbog dugačkog radnog vremena i plaća koje su znatno manje u odnosu na njihove kolege u Europi. Monitor piše da je 12 tisuća liječnika spakiralo svoje torbe i otišlo raditi u inozemstvo. Usporedbe radi, njemački liječnici su 2002. godine zarađivali između 35 i 56 tisuća dolara godišnje, njihove kolege u Britaniji 127 tisuća dolara, a američki liječnici između 165 i 268 tisuća dolara.

XS
SM
MD
LG