Linkovi

Nakon poraza s Češkom, američkoj su reprezentaciji smanjene šanse za prolaz u drugi krug


Sjedinjene Države su odigrale prvu utakmicu u skupini E, izgubivši od Češke s 3:0. Češka je druga na FIFA-nom popisu najboljih, dok Amerikanci dijele peto mjesto sa Španjolcima. U ovoj skupini su i Talijani, koji su svrstani na 13. mjesto. Tu je i Gana, ali ona je 48. na popisu najboljih.

Američki izbornik, Bruce Arena, vjeruje da je njegova momčad na FIFA-inom svrstana previsoko te da realno Amerikanci nemaju vrijednost pete nogometne momčadi na svijetu. Međutim, Arena poručuje da on ionako nikada ne obraća pozornost na rejting, jer teorija je jedno, a kada se izađe na teren – drugo.

Bruce Arena je prije utakmice s Češkom rekao da se američki igrači ne boje Čeha: "Kada dođe vrijeme, mi možemo odigrati dobru utakmicu s bilo kojom svjetskom momčadi. Ja doista vjerujem u to. Dakle, bez obzira što igramo protiv Čeha koji imaju odličan pedigree, s nogometašima koji nastupaju u vodećim europskim klubovima, to nas ne brine. Prilično smo sigurni da se možemo suprotstaviti Česima."

Ekipe koje izgube svoje prve utakmice na svjetskom prvenstvu obično teško uspiju proći u drugi krug. Vezni igrač američke momčadi, Landon Donovan, rekao je da je od ključne važnosti dobro započeti natjecanje: "Ovo nije puna sezona, nego sezona od tri utakmice u kojoj imate tri prilike nekoga impresionirati. Jako je teško izgubiti prvi susret i očekivati prolazak u dalje natjecanje, osobito u ovako teškoj skupini kao što je naša. To treba biti naš cilj i još nisam ni razmišljao o Italiji i Gani. "

Izbornik Bruce Arena vjeruje da su njegovi igrači spremni za svjetsko prvenstvo: "U dobroj smo formi i planiramo još od prosinca, kada smo saznali u kojoj skupini igramo. Momčad je zdrava, samouvjerena i svaki dan sve spremnija. Dakle, sve ide kako treba."

Protiv Italije, Amerikanci igraju 17, a, protiv Gane, 22. lipnja.

XS
SM
MD
LG