Linkovi

Bush: Uvođenje sankcija Iranu "realna mogućnost"


Predsjednik Bush je rekao da je uvođenje sankcija Iranu zbog njegovog nuklearnog programa "realna mogućnost". U intervjuu za televizijsku mrežu CBS predsjednik Bush je izjavio da slobodni svijet ne može dopustiti da se Iran domogne nuklearnog oružja. Bush je dodao da je otvoren za sve mogućnosti u nošenju s Iranom, uključujući vojnu opciju koja je – prema njegovim riječima – posljednja opcija.

Čelnik Iranske revolucionarne garde danas je izjavio da bi njegova zemlja, u slučaju napada, odgovorila balističkim raketama. Američki Senat jučer je jednoglasno osudio iranski nuklearni program te se založio da se o pitanju iranskog nuklearnog programa otvori rasprava u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda koje bi Teheranu moglo uvesti sankcije.

U međuvremenu, Iran se suglasio s Rusijom da se poveća broj zemalja koje bi sudjelovale u planu prema kojem bi se kontroverzni proces obogaćivanja urana, namijenjen iranskom nuklearnom programu, obavljao u Rusiji. Sjedinjene Države, Kina i Europska Unija podržavaju prijedlog Moskve da se obogaćivanje urana za Iran obavlja u Rusiji.

XS
SM
MD
LG