Linkovi

Bivši dužnosnik FBI-ja tvrdi da je on 'Duboko grlo'


Američki časopis Vanity Fair javlja da je bivši pomoćnik direktora Saveznog istražnog ureda FBI-ja Mark Felt bio glasovito "Duboko grlo", neidentificirana osoba koja je bila izvor ključnih informacija koje su dovele do objavljivanja skandala Watergate u medijima početkom sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Gospodin Felt je izjavio za ovaj časopis da su upravo njega novinari Washington Posta Bob Woodward i Carl Berstein - koji su pomogli u otkrivanju incidenta koji je potom doveo do ostavke predsjednika Richarda Nixona 1974. godine - zvali "Dubokim grlom".

Dvojica novinara odbijala su identificirati "Duboko grlo" dok je ta osoba još na životu. Novinari su često komentirali ovaj izvor u izvješćima koja su pokazivala da je administracija predsjednika Nixona platila provalnike koji su uhićeni pri provali u ured Demokratske stranke u Washingtonu u hotelu Watergate.

Mark Felt danas ima 91 godinu i živi u Kaliforniji.

Inače posljednjih tridesetak godina mnogo se nagađalo o identitetu tajanstvene osobe koja je dovela do jednog od najvećih političkih skandala u američkoj povijesti.

XS
SM
MD
LG