Linkovi

State Department o susretu Putin-Dodik: Kratkovid i štetan potez


-DIPLOMATS
-DIPLOMATS

Susret Putin-Dodik za Glas Amerike komentirao je i State Department.

“Niti jedna vlada , ni na kojem nivou, ne bi trebala u ovomtrenutku proširivati suradnju sa Rusijom, dok ta zemlja provodi agresiju protiv Ukraine, kazao je za Glas Amerike Glasnogovornik State Departmenta komentirajuući današnji susret predsjednika RS Milorada Dodika s ruskim liderom Putinom:

Odluka predsjednika RS-a, Milorada Dodika, da se sastane s Vladimirom Putinom , dok Rusija u isto vrijeme otvoreno krši osnove i zakone medjunardonog poretka, kao i Dodikova odluka da odlikuje Putina ranije – su kratkovidi potezi koji ne služe interesima gradjana RS-a. Staza koja vodi demokratskoj, prosperitetnoj i bezbjednoj budućnosti, što svi gradjani BiH žele, uključujući stanovnike Ra, prolazi kroz Brisel, a ne kroz Moskvu. Stoga smatramo Dodikov put kontra-produktivnim i nadasve štetnim, kažu iz State Departmenta.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG