Linkovi

Muskova kupovina Twittera "na čekanju"


Ilon Mask dogovorio je kupovinu Tvitera za 44 milijarde dolara
Ilon Mask dogovorio je kupovinu Tvitera za 44 milijarde dolara

"Dogovor o kupovini Twittera je privremeno na čekanju, jer se čeka potvrda procjene da manje od 5 odsto korisnika ima lažne naloge", napisao je Musk na Twitteru.

Musk je u tvitu podelio i vijest Reutersa od 2. maja, u kojoj se navodi da je kompanija Twitter procijenila da je manje od 5 odsto korisnika imalo lažne i spam naloge.

"Ti podaci su već neko vrijeme u javnosti i Musk ih je sigurno vidio. Ovo je možda dio njegove strategije da obori ceijnu. To će biti veoma frustrirajuće za mnoge u kompaniji, budući da su neki direktori već dobili otkaze", kaže Suzana Striter iz finansijske kuće Hargrivs Lensdaun.

Musk je Twitter kupio za 54,20 dolara po akciji, a nakon što je objavljeno da je dogovor na čekanju, akcije su pale na 46,50 dolara.

Mask je ranije najavio da će jedan od njegovih prioriteta biti uklanjanje "spam robota" sa platforme. Kritikovao je i politiku moderiranja sadržaja i rekao da želi da Twitter da prednost objavama koje su javne, a da se umanji moć oglašivačima.

Kompanija Twitter saopštila je da se suočava sa brojnim rizicima dok dogovor sa Muskom ne bude realizovan, uključujući i taj da li će oglašivači nastaviti da plaćaju da budu prisutni na Twitteru - zbog neizvjesne buduće strategije.

Ako Elon Musk odustane od kupovine Twittera, moraće da plati milijardu dolara.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG