Linkovi

PUTIN: Određene sile u SAD pokušavaju da potkopaju uspjeh samita sa američkim predsjednikom


Helsinki, Finska July 16, 2018.
Helsinki, Finska July 16, 2018.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je u četvrtak izjavio da određene sile u SAD-u pokušavaju da potkopaju uspješnost njegovog samita sa američkim predsjednikom Donaldom Trumpom.

Štoviše, prema njegovim riječima njihov susret je bio pozitivan početak.

Putin, koji je se sa Trumpom sastao u ponedeljak u Helsinkiju, rekao je, da bi bilo naivno očekivati, da se godinama stari problemi riješe u roku par sati, ali da je to dobar početak puta prema poboljšanju bilateralnih odnosa.

Putin je danas takođe upozorio da će američko-ruski nuklearni ugovor START (sporazum o smanjeju strateškog nuklearnog oružja) isteći, ako ne bude preduzeta akcija.

Predsjednik Rusije je u pozorio na opasnost da ukoliko Moskva i Washington ne uspiju da poprave odnose, njihov strateški ugovor o smanjenju strateškog oružja će isteći za godinu i po, ukoliko brzo ne počnu da rade na njegovom produžavanju, prenosi Reuters

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG