Linkovi

Zvaničnik NATO James Mackey: BiH i njeni građani moraju odlučiti kakvu saradnju žele


James Mackey, šef Kancelarije za euro-atlansko i globalno partnerstvo pri NATO
James Mackey, šef Kancelarije za euro-atlansko i globalno partnerstvo pri NATO

BiH i njeni građani sada moraju odlučiti kakvu saradnju žele, ali mi nastavljamo aktivnosti u BiH, izjavio je za RSE zvaničnik NATO-a James Mackey, nakon što je šef Alijanse Jens Stoltenberg rekao da će BiH biti ponuđen Akcioni plan za članstvo.

'Mi smo uvijek sarađivali sa svim političkim liderima u BiH i tako će biti i u budućnosti. Činjenica je da je na BiH sada da odluči kakav je stepen ambicije što se tiče odnosa sa NATO. Tim pitanjem će morati da se pozabave sami građani BiH', kaže u intervjuu za RSE Mackey, šef Kancelarije za euro-atlansko i globalno partnerstvo pri NATO-u.

Mackey ima višegodišnje iskustvo u polju sigurnosne politike, uključen je u sve procese koji su vezani za program Partnerstvo za mir, koji obuhvata, između ostalih, Srbiju i BiH.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG