Linkovi

Zelenski posjetio gradove na istoku zemlje


Ukrajinski predsjednik Zelenski u posjeti ukrajinskim vojnicima u blizini linije fronta u oblasti Donjecka
Ukrajinski predsjednik Zelenski u posjeti ukrajinskim vojnicima u blizini linije fronta u oblasti Donjecka

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski posjetio je danas ukrajinske trupe na istoku zemlje, u blizini grada Bahmuta, gdje je vojnicima podijelio medalje, saopštili su iz njegovog kabineta.

Ukrajinski vojnici brane Bahmut već otprilike osam mjeseci, u jednoj od najkravijih bitaka od početka ruske invazije pre 13 mjeseci.

"Čast mi je što sam danas ovdje da uručim nagrade našim herojima. Da se rukujem sa njima i zahvalim im što štite suverenitet naše zemlje", napisao je Zelenski na Telegramu. "Vaša sudbina je teška, ali historijska. Da branite našu zemlju i da sve vratite Ukrajini za našu djecu."

Britanske obavještajne službe saopštile su da postoji mogućnost da ruski napad na Bahmut gubi na zamahu.

Zelenski je vojnike na prvim borbenim linijama posjetio već nekoliko puta od početka rata. U još jednom objavljenom današnjem videu, Zelenski se vidi kako obilazi ranjenike, te im također predaje medalje.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG