Linkovi

WHO žali zbog američke odluke o prekidu finansiranja i nastavlja svoju misiju


FILE PHOTO: A logo is pictured outside a building of the World Health Organization during an executive board meeting on update on the coronavirus outbreak, in Geneva, Feb. 6, 2020.
FILE PHOTO: A logo is pictured outside a building of the World Health Organization during an executive board meeting on update on the coronavirus outbreak, in Geneva, Feb. 6, 2020.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) žali zbog američke odluke da prekine njeno finansiranje, rekao je šef te organizacije Tedros Adhanom Gebrejezus, prenosi RSE.

"SAD su dugoročni i velikodušni prijatelj WHO i nadamo se da će nastaviti to da budu", rekao je on.

On je ovo rekao na virtuelnoj konferenciji za novinare u Ženevi poslije objave američkog predsjednika Donalda Trumpa da prekida američko finansiranje te organizacije, koju je optužio da je suviše bliska Kini i da je loše upravljala pandemijom.


Tedros je rekao da WHO razmatra uticaj američke odluke.

"WHO će raditi sa svojim partnerima da nadoknadi svaki finansijski deficit i da garantuje da se naš rad nastavi bez prekida", rekao je on, prenosi Beta.

Tedros je rekao da WHO ostaje posvećena usporavanju širenja pandemije COVID-19.

"COVID-19 ne diskriminiše između bogatih i siromašnih nacija, velikih i malih nacija. Sada je vrijeme da svi budemo ujedinjeni u zajedničkoj borbi protiv zajedničke prijetnje, opasnog neprijatelja. Kada smo podijeljeni virus koristi rascjepe među nama", rekao je šef WHO.

On je rekao da će zemlje članice Svjetske zdravstvene organizacije i nezavisne organizacije procjeniti delovanje WHO kasnije a da fokus sada mora da ostane ka zaustavljanju pandemije.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG