Linkovi

Ukrajinske rakete pogodile naftno postrojenje u ruskoj regiji Krasnodar, tvrdi vojska


Vatrogasci gase požar u stambenoj zgradi oštećenoj u ruskom raketnom napadu u Harkovu, Ukrajina, 31. maja 2024.
Vatrogasci gase požar u stambenoj zgradi oštećenoj u ruskom raketnom napadu u Harkovu, Ukrajina, 31. maja 2024.

Rakete koje je ispalila ukrajinska mornarica pogodile su u petak naftni terminal u ruskoj luci Kavkaz u krasnodarskoj regiji, saopštila je ukrajinska vojska putem aplikacije za razmjenu poruka Telegram.

Vojska je navela da je bilo eksplozija na mjestu udara dok pokušavala da utvrdi štetu od napada izvedenog projektilima Neptun ukrajinske proizvodnje.

Ukrajinski dronovi su također pogodili još jedno skladište nafte u Krasnodarju, navodi se u saopštenju.

„Moderan” i „efikasan” sistem protivvazdušne odbrane Rusije još jednom se pokazao nemoćnim protiv naših raketa i bespilotnih sistema i nije uspio da zaštiti važne objekte koji se koriste za logistiku i snabdijevanje ruske vojske, saopštila je ukrajinska vojska.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je na Telegramu da su njegovi sistemi protivvazdušne odbrane uništili pet projektila i 29 dronova na gađanju Krasnodara. Ostaci dronova izazvali su požar u skladištu nafte u okrugu Temrjuk, i oštetili nekoliko rezervoara sa gorivom, pri čemu su povrijeđene dvije osobe, prema lokalnim ruskim zvaničnicima.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG