Linkovi

Ukrajinske potrebe za municijom u fokusu razgovora zvaničnika odbrane 50 zemalja


Ukrajinski vojnici
Ukrajinski vojnici

Potrebe ukrajinske vojske za municijom će vjerovatno biti visoko na dnevnom redu sastanka zvaničnika za odbranu iz skoro 50 zemalja, koji su sazvale SAD.

KIJEV - Američki sekretar za odbranu Lojd Ostin biće domaćin virtuelnih razgovora iz Pentagona, nakon što se nekoliko prethodnih sastanaka Kontakt grupe za odbranu Ukrajine održalo u Njemačkoj.

„Kao što smo radili od početka rata, nastavljamo da činimo sve što je u našoj moći da zadovoljimo potrebe Ukrajine, bilo da su u pitanju municija, protivvazdušna odbrana, oklopna vozila“, rekao je portparol Pentagona Pet Rajder.

Zvaničnici SAD, EU i NATO-a su se obavezali da će pojačati napore da popune ukrajinske zalihe municije, ali i sopstvene zalihe.

„Stalno razmatramo snabdijevanje municijom i oružjem“, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski poslije sastanka sa ukrajinskim vojnim liderima.

Zelenski je rekao da je glavni fokus da se odbrani istočna linija fronta, uključujući oblast Bakhmuta u kojoj mjesecima traju žestoke borbe.

On je rekao da je jasan stav ukrajinskih vojnih lidera da „pojačaju ovaj pravac, da nanesu maksimalnu moguću štetu okupatoru“.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG