Linkovi

Ukrajinska vojska izjavila da je u jednom danu ubila 800 ruskih vojnika


Soldiers from Carpathian Sich international battalion conduct manoeuvres near the front line, near Kreminna

Ukrajinska vojska procijenila je u četvrtak da je 800 ruskih vojnika ubijeno prošlog dana, uglavnom u borbama u istočnoj regiji Donjecka, dok su zapadni saveznici obećali isporuke oklopnih borbenih vozila, ali ne i tenkova koje Ukrajina želi.

Dajući svoj redoviti jutarnji pregled borbi, ukrajinska vojska je rekla da su ruske snage usredotočene na ofanzivu u sektoru Bakhmut i da su njeni napadi u sektorima Avdiivka i Kupiansk bili neuspješni.

Rečeno je da je tokom prošlog dana uništeno više od 800 ruskih vojnika, jedan avion, helikopter i tri tenka.

Također je izvijestio o neodređenom broju civilnih žrtava kao rezultat ruskih zračnih, raketnih i raketnih napada na većinom razrušeni grad Bakhmut koji drže Ukrajinci i dva druga grada u regiji Donjeck - Kostiantynivka i Kurakhove.

Reuters nije mogao neovisno provjeriti brojke s bojišta.

Visoki dužnosnik američke administracije u srijedu je dao otrežnjujuću procjenu borbi u regiji Donjecka, posebno oko Bakhmuta.

"Borbe su još uvijek prilično vruće... ono što vidimo u Bakhmutu trebali bismo očekivati da ćemo vidjeti i drugdje duž fronte da će se borbe nastaviti u nadolazećim mjesecima", rekao je dužnosnik.

U svom večernjem video obraćanju, predsjednik Volodymyr Zelenskiy rekao je da ukrajinske trupe izvan Bakhmuta nanose brojne gubitke svojim protivnicima i da Rusija jača svoje snage u regiji.

Zamjenica ukrajinskog ministra obrane Hanna Malyar, citirajući glavnu obavještajnu upravu svog ministarstva, napisala je u aplikaciji Telegram da značajni gubici za Rusiju znače da će vjerojatno morati objaviti još jednu djelomičnu mobilizaciju u prvom kvartalu godine.

Prema Jegeniju Balitskom, guverneru regije Zaporizhzhia pod ruskom kontrolom, ukrajinska artiljerija ubila je pet osoba i ranila 15, uključujući četiri radnika hitne pomoći, izvijestila je ruska novinska agencija TASS.

XS
SM
MD
LG