Linkovi

State Department: Dva Amerikanca nedavno poginula u regiji Donbas


Russia Ukraine War Foreign Fighters
Russia Ukraine War Foreign Fighters

Dvojica američkih državljana nedavno su poginula u regiji Donbas u istočnoj Ukrajini, rekao je u subotu glasnogovornik američkog State Departmenta, ne otkrivajući dodatne pojedinosti.

Američka administracija bila je u kontaktu s obiteljima preminulih i pružala im je "svu moguću konzularnu pomoć", rekao je glasnogovornik State Departmenta.

Glasnogovornik je odbio reći kada su umrli ili okolnosti u kojima su umrli.

"Iz poštovanja prema obiteljima u ovom teškom trenutku, nemamo više ništa", rekao je glasnogovornik, koji je potvrdio ranije izvještaje CNN-a.

Ukrajina je pod opsadom Rusije gotovo pet mjeseci u, kako ih Moskva naziva, "specijalnoj vojnoj operaciji" za razoružavanje Ukrajine i oslobađanje od antiruskog nacionalizma koji potiče Zapad. Kijev i Zapad kažu da je Rusija pokrenula ničim izazvani rat.

Više Amerikanaca se dobrovoljno prijavilo boriti se uz ukrajinske snage unatoč upozorenjima da ne uzimaju oružje. Američki državljanin ubijen je u borbi u maju nakon što se pridružio hiljadama stranih boraca koji su dobrovoljno u Ukrajini pomažući da se odbrani od ruskih snaga.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG