Linkovi

Ukrajina i SAD tvrde da su oslobođeni Irpin i Trostjanec


Satelitski snimak ukrajinskog grada Irpina (©2022 Maxar Technologies/Handout via REUTERS)
Satelitski snimak ukrajinskog grada Irpina (©2022 Maxar Technologies/Handout via REUTERS)

Sjedinjene Države procenjuju da su ukrajinske snage povratile kontrolu nad gradom Trostjanec, južno od Sumija, koji su tokom invazije osvojile ruske snage, saopštio je u ponedeljak neimenovani visoki zvaničnik Pentagona, a prenosi agencija Reuters.

"Ukrajinci i dalje pokušavaju da povrate kontrolu nad teritorijom", rekao je zvaničnik novinarima.

Ukrajinske trupe takođe su povratile kontrolu nad gradom Irpinom, mestu borbi sa ruskim snagama, koje se nalazi nedaleko od prestonice Kijeva, objavio je gradonačelnik Oleksandr Markušin.

Ukrajinske trupe povratile su kontrolu nad gradom Irpinom, mjestu borbi sa ruskim snagama, koje se nalazi nedaleko od Kijeva, objavio je gradonačelnik Oleksandr Markušin.

Dobre vijesti – Irpin je oslobođen. Svjesni smo da će biti još napada na naš grad I hrabro ćemo ga braniti”, objavio je Maruškin na društvenoj mreži Telegram.

Agencija Reuters nije bila u mogućnosti nezavisno da potvrdi tu informaciju.

Od početka ruske invazije koja traje više od mjesec dana organizovane su evakuacije građana iz predgrađa kijevske prijestonice. Ukrajinska vojska se nedeljama bori protiv ruskih snaga kod grada koji se nalazi na oko 25 kilometara sjeverozapadno od Kijeva.

Beg iz Irpina
please wait
Embed

No media source currently available

0:00 0:01:00 0:00

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG