Linkovi

Uhapšen ambasador BiH u Kataru i bivši gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka


Abdulah Skaka
Abdulah Skaka

Sarajevska policija uhapsila je u utorak, 23. maja bivšeg gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skaku, trenutnog ambasadora BiH u Kataru, potvrđeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo za Radio Slobodna Evropa.

Od jutra traju pretresi na više lokacija u glavnom gradu Bosne i Hercegovine na više lokacija zbog sumnje u počinjenje krivičnih dijela, a pretresena je i Skakina kuća.

"Na području više opština u Kantonu Sarajevo su u toku privođenja i saslušanja osumnjičenih", potvrđeno je za RSE iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS).

Dodaje se da se policijska akcija provodi zbog sumnje u počinjenje više krivičnih djela, između ostalog, zloupotreba položaja, nesavjestan rad u službi, krivotvorenje službene isprave, davanje dara i drugih oblika koristi.

Policijsku akciju provodi policajci iz Sektora kriminalističke policije i Sektora za policijsku podršku Uprave policije MUP-a KS-a.

Akcija se provodi po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG