Linkovi

Trump poslije Malerovog svjedočenja: Dobar dan za Republikansku stranku


Predsjednik SAD Donald Tramp razgovara sa novinarima prije odlaska iz Bijele kuće za Zapadnu Virdžiniju (Foto: Reuters/Mary F. Calvert)
Predsjednik SAD Donald Tramp razgovara sa novinarima prije odlaska iz Bijele kuće za Zapadnu Virdžiniju (Foto: Reuters/Mary F. Calvert)

Predsjednik SAD Donald Trump izjavio je da je "Republikanska stranka imala dobar dan", reagujući na svjedočenje bivšeg specijalnog istražitelja Roberta Malera pred Kongresom.

Trump je takođe ponovo napao istragu o dosluhu svog izbornog štaba sa Rusijom nazivajući će "lovom na vještice" i "prevarom".

Odgovarajući na pitanja novinara, prije nego što je iz Bijele kuće krenuo na put u Zapadnu Virdžiniju, Trump je rekao da Maler - koji je zakonodavcima potvrdio da predsjednika nije oslobodio sumnje - nije imao dobar nastup pred dva odbora Predstavničkog doma, i da će to negativno uticati na šanse demokrata u izbornoj kampanji 2020.

"Imali smo veoma dobar dan danas, Republikanska stranka, naša zemlja. Ne postoji odbrana za ono što je Robert Maler pokušao da brani", rekao je Trump i dodao:

"Da li je njegov nastup bio loš ili dobar, mislim da svi razumiju... da nema odbrane ove smiješne obmane, ovog lova na vještice, koji traje već dugo".

Trump je jučerašnji dan nazvao "katastrofalnim" za demokrate, rekavši:

"Mislim da su nanijeli sebi veliku štetu za 2020".

Trump je rekao da ne vjeruje da bi protiv njega mogla da bude podignuta optužnica kada više ne bude na položaju zato što nije uradio ništa loše, uprkos Malerovom svjedočenju da bi Trump, u stvari, mogao da bude krivično gonjen kada mu istekne mandat.

"Ovo je veoma loša stvar za našu zemlju", rekao je Trump koji je povremeno otvoreno pokazivao da ga nerviraju pitanja novinara.

Malerova svjedočenja pred odborima Predstavničkog doma za pravosuđe i obavještajna pitanja trajala su ukupno oko sedam sati.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG