Linkovi

Trump podigao tužbu da bi blokirao svjedočenje o njegovim finansijama


Američki predsjednik Donald Trump podigao je tužbu kako bi blokirao nalog za svjedočenje koji je izdao predsjednik Komiteta za nadgledanje američkog Zastupničkog doma, koji dolazi iz reda demokrata, Elijah Cummings.

Ovim se nalogom traže informacije o Trumpovim finansijama, kao i o finansijama njegovih firmi.

„Nalog za svjedočenje predsjednika Cummingsa je nepravilan i ne može se sprovesti jer nema nikakve legitimne zakonske svrhe“, saopćili su na sudu odvjetnici Trumpa i njegove firme Trump Organizacije.

Donald Trump je jedini američki predsjednik u modernoj istoriji koji je odbio da objelodani svoju poreznu karticu, zbog čega ga neprekindno prozivaju iz Demokratske stranke.

Nakon što su preuzeli kontrolu nad Predstavničkim domom SAD u novembru, demokrate su objavile da će se preuzeti sve zakonske mjere koje su im na raspolaganju da dođu do podataka o finansijama američkog predsjednika.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG