Linkovi

Trump odustao od organizacije samita G7 u svom odmaralištu


FILE - A frame from video shows the Trump National Doral, in Doral, Florida, June 2, 2017.
FILE - A frame from video shows the Trump National Doral, in Doral, Florida, June 2, 2017.

Predsjednik Donald Trump tweetovao je u subotu veče da je otkazao planove da se naredni samit G7 održi u njegovom golf klubu u Miamiju, na Floridi.

Predsjednik je prošle nedjelje iznio planove o održavanju samita u odmaralištu "Trump National Doral", ali je od toga odustao poslije kritika obe stranke.

Trump je na Twitteru osudio medije i demokrate što su se protivili održavanju samita u odmaralištu "Doral".

“Mislio sam da radim nešto veoma dobro za našu zemlju, tako što ću ugostiti lidere G7 u odmaralištu 'Doral', koje je veliko, nalazi se pored međunarodnog aerodroma u Miamiju, ima izvanredne sale i svaka delegacija bi imala zgradu od 50 do 70 soba. Rekao sam da bi to uradio bez zarade ili ako je to zakonski dozvoljeno, bez troškova po SAD. Međutim, kao i obično, neprijateljski mediji i njihovi demokratski partneri su poludjeli", napisao Trump na Twitteru.

Predsjednik je naveo i da će se za mjesto održavanja samita biti razmatrane ostale lokacije, među kojima je i Camp David - predsjednička rezidencija u Marylandu.

SAD su, inače, na redu da budu domaćin samita Grupe 7 2020. godine.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG