Linkovi

Troje mrtvih u pucnjavi u Marylandu


Policija dolazi u fabriku u Smithsburgu, gdje su tri osobe ubijene, a četvrta je u kritičnom stanju
Policija dolazi u fabriku u Smithsburgu, gdje su tri osobe ubijene, a četvrta je u kritičnom stanju

Troje ljudi ubijeno je u fabrici u zapadnom Marylandu kada je napadač otvorio vatru. Uslijedila je policijska potjera za napadačem koji je ranjen u razmjeni vatre sa policijom, a ranjen je i policajac.

Šerif okruga Washington u saopštenju je naveo da su tri žrtve pronađene mrtve u fabrici u Smithsburgu, a da je četvrta žrtva u kritičnom stanju.

Osumnjičeni je pokušao da pobjegne automobilom, ali ga je stigla policija Marylanda. Uslijedila je razmjena vatre u kojoj su ranjeni napadač i policajac i obojici je ukazana medicinska pomoć.

Guverner Marylanda Larry Hogan je objasnio da je napadač prvo pucao u policajca, pa da je ovaj uzvratio vatru.

Nadležni još nisu objavili informacije da li su napadač i žrtve bili zaposleni u kompaniji gdje se pucnjava dogodila.

Porodice radnika okupile su se u okolini fabrike i čekale infromacije. Policija je ostala na licu mjesta i nekoliko sati poslije incidenta.

Smithburg je malo mjesto sa oko 3.000 stanovnika i nalazi se zapadno od predsjedničke rezidencije Camp David, i na oko 120 kilometara od Baltimora.

  • 16x9 Image

    ASSOCIATED PRESS (AP)

    Associated Press (AP) je neprofitna nezavisna globalna novinska organizacija sa uredima u preko 100 zemalja. Osnovana 1846. godine,  licencira svoje činjenično izvještavanje medijima širom svijeta.

XS
SM
MD
LG