Linkovi

Trebinje: Migranti sa djecom pet dana lutali bez hrane i pića


Trebinje: Migranti sa djecom pet dana lutali bez hrane i pića
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:16 0:00

Kod graničnog prelaza Zupci prema Crnoj Gori jutros je pronađeno 10 migranata, među kojima i petoro djece i jedna trudnica, u veoma teškom stanju, rekao je Srni koordinator za deminiranje pri gradskoj upravi Trebinja Mišo Pamučina.

Pamučina je naveo da su migrante u šumi pronašli pripadnici Civilne zaštite Trebinje, prilikom postavljanja tabli upozorenja na opasnost od minskih polja u pograničnom području.

“Zatekli smo ih u veoma teškom stanju. Pet dana su bili bez hrane i pića, a najstrašniji prizor su iscrpljena djeca i trudnica koju smo jedva iznijeli do graničnog prelaza”, rekao je Pamučina.

On je istakao da je od migranata saznao da su ih na teritoriju Republike Srpske prebacili pripadnici policije Hrvatske i “ostavivili tako malu djecu”.

“Ovo je nečuveno. Sama je sreća da smo danas postavljali table i slučajno ih pronašli. Pitanje je šta bi da njima bilo”, rekao je Pamučina, navodeći da je riječ o Kurdima iz Iraka i Irana.

Migrant, koji se predstavio kao Jusuf, rekao je da su krenuli ka Italiji, ali da ih je hrvatska policija spriječila u tome.

“To su neljudi koji su nas ostavili bez hrane”, dodao je Jusuf.

Migrante je preuzela Granična policija BiH, dok su im pripadnici Crvenog krsta obezbijedili ljekara i hranu.

Rubrike

XS
SM
MD
LG