Linkovi

Tramp: Akt o mladim imigrantima da uključi i zid na granici


Tramp sa republikanskim senatorima o imigraciji
Tramp sa republikanskim senatorima o imigraciji

Predsjednik SAD Donald Tramp rekao je da zakonsko rješenje za imigrante koji su u SAD dovedeni kao djeca, a koji traže da im se sada obezbijedi legalan boravak – mora da uključi i finansiranje zida na granici, okončanje lančane migracije i lutrije za vizu.

U septembru je Tramp ukinuo akt o imigrantima koji su kao djeca dovedeni u SAD (poznat kao DACA) donijet za vrijeme bivšeg predsednika Baraka Obame. Tim aktom bilo je zaštićeno skoro 800 hiljada imigranata od deportacije, i bilo im je dozvoljeno da legalno borave i rade u Americi.

Tramp je dao Kongresu rok do 5. marta da donese zakonske prijedloge koji će obezbijediti jednaku zaštitu za one pod programom DACA, ali i uključiti budžet za izgradnju zida na granici, okončanje lančane migracije i lutrije za vizu.

Na sastanku o imigraciji u Bijeloj kući sa republikanskim senatorima Tramp je rekao da je “sadašnji sistem imigracije iznevjerio Amerikance” I kao primjer naveo lančanu migraciju, odnosno pravo na spajanje porodica.

“Lančana migracija je totalna katastrofa koja prijeti našoj bezbijednosti, ekonomiji I ostavlja otvorena vrata teroristima”, rekao je Tramp. On je pozvao I na okončanje lutrije za vizu koju je nazvao “lošom za ekonomiju I veoma lošom za bezbijednost”. Ocjenjuje I da reforma imigracionog sistema neće biti moguća bez bolje zaštite granice.

Tramp je rekao da se nada da će njegove prijedloge podržati I demokrate.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG