Linkovi

Tab Benoit objavio novi album, "Medicine"


Tab Benoit objavio novi album, "Medicine"
Tab Benoit objavio novi album, "Medicine"

Repertoar pjevača i gitarista Tab Benoit je mješavina Louisiana bluesa, rocka i Cajun glazbe

Svi smo čuli staru uzrečicu, “Glazba je lijek za dušu”. Blues glazbenik Tab Benoit tu je izreku shvatio vrlo doslovno, te je svoj najnoviji album i nazvao “Medicine”.

Repertoar pjevača i gitarista Tab Benoit je mješavina Louisiana bluesa, rocka i Cajun glazbe. Tab je blues otkrio dok je odrastao u mjestu Houma, koji je smješten uz kanale centralnog dijela obale Louisiane, prepunom elemenata staro-francuske Cajun kulture i tradicije. S gitarom u ruci, preselio se u glavni grad Louisiane Baton Rouge, i počeo svirati prateći poznate glazbenike u noćom klubu “Blues box”.

Uskoro je osnovao svoj vlastiti bend, potpisao ugovor sa diskografskom kućom, te i sam postao zvijezda. Zaredale su se turneje diljem Amerike.

Tabu Benoitu se u izvedbi naslovne skladbe “Medicine” pridružio kolega gitarist i tekstopisac Anders Osborne na gitari legendarnog B.B. Kinga, “Lucille”.

Dvostruki dobitnik nagrade Blues Music Award, Tab priznaje da je spontanost bila osnova njegovog albuma, i dodaje da, kada je snimanje počelo, nisu sljedili nikakav plan, nego su se spontano prepustili trenutku. Tabova druga strast je očuvanje prirode, te se nada, uz pomoć svoje orgaznizacije Voice of the wetlands, podići svijest o ekološki vrlo krhkoj obali Louisiane.

Tab Benoit u planu ima dva nastupa na festivalu New Orleans Jazz and Heritage, uključujući i nastup na prvom danu tog festivala, 29 travnja.

XS
SM
MD
LG