Linkovi

Predsjednik Juventusa: Superliga ne može da nastavi dalje poslije odlaska engleskih klubova


Fudbaleri Juventusa, jednog od klubova osnivača Superlige.
Fudbaleri Juventusa, jednog od klubova osnivača Superlige.

Jedan od osnivača evropske fudbalske Superlige, predsjednik Juventusa Andrea Agnelli, izjavio je da taj savez ne može da nastavi dalje poslije izlaska šest engleskih klubova.

Na pitanje da li projekat i dalje postoji poslije odlaska polovine klubova, Agnelli je rekao: "Iskreno, ne. Očigledno to nije slučaj".

Šest engleskih fudbalskih klubova saopštilo je da napušta tek oformljenu Superligu, koja je ranije saopštila da će se fokusirati na "izmjenu projekta".

Superligu je u nedjelju formiralo 12 klubova iz Italije, Španije i Engleske, ali su 48 sati kasnije u tom savezu ostala samo po tri italijanska i španska kluba.​

"Uprkos odlasku engleskih klubova, koji su tako odlučili zbog pritiska na njih, ubijeđeni smo da je Superliga usklađena sa evropskim zakonima. U aktuelnim okolnostima razmotrićemo šta je potrebno da izmijenimo projekat", navodi se u saopštenju lige koje je objavljeno prije izjave Agnellija.

Potpredsjednik engleskog Manchester Uniteda Ed Woodward objaivo je da podnosi ostavku malo prije nego što je njegov klub izašao iz projekta, čiji je jedan od osnivača.

Neimenovani izvori su rekli da će sljedeći iz Superlige istupiti Inter Milan.

XS
SM
MD
LG