Linkovi

Kansas City Chiefs osvojili Super Bowl


Patrick Mahomes iz Kansas City Chiefsa slavi s trofejem nakon pobjede na Super Bowlu LVIII 11. veljače 2024.
Patrick Mahomes iz Kansas City Chiefsa slavi s trofejem nakon pobjede na Super Bowlu LVIII 11. veljače 2024.

Kansas City Chiefsi postigli su touchdown u zadnjim sekundama produžetka i porazili San Francisco 49erse 25-22 i osvojili Super Bowl Nacionalne nogometne lige.

Pobjeda u Las Vegasu bila je drugo uzastopno prvenstvo za Chiefse i treće u pet godina. Nijedna momčad nije uzastopno osvojila Super Bowle u gotovo 20 godina.

San Francisco je rano kontrolirao utakmicu, povevši s 10-0.

Ali nakon zaostatka od 10-3 na poluvremenu, Chiefsi su se vratili, postigavši 10 vlastitih neodgovorenih poena i došli do prednosti od 13-10.

Od tog trenutka, utakmica je bila tijesna, natjecanje naprijed-nazad, pri čemu je svaka momčad postigla pogodak iz igre u zadnje dvije minute regularnog dijela da bi se utakmica poslala u produžetke pri rezultatu 19-19.

49ersi su se morali zadovoljiti s field goalom u svom jedinom posjedu produžetka, ostavljajući Chiefsima otvorena vrata za pobjedu touchdownom ili produžetak igre vlastitim field goalom.

Nakon što je srušio liniju od 3 jarda, bek Chiefsa Patrick Mahomes dovršio je brzi pas do širokog primača Mecolea Hardmana, koji je utrčao u završnu zonu nedirnut, za pobjednički rezultat.

Mahomes je treći put u karijeri proglašen najkorisnijim igračem utakmice.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG