Linkovi

Sudija: Trumpova administracija mora vratiti akreditaciju reporteru CNN-a


Jim Acosta iz suda izlazi za osmijehom, Wahington, 16. novembar 2018.
Jim Acosta iz suda izlazi za osmijehom, Wahington, 16. novembar 2018.

Federalni sudija u Washingtonu Timothy Kelly naredio je Trumpovoj administraciji da vrati oduzetu akreditaciju novinaru CNN-a Jimu Acosti.

Novinar Acosta je nakon odluke kolegama izvan suda rekao: „Vratimo se na posao”, dok se slučaj po tužbi CNN-a nastavlja.

CNN saopštava da se zahvaljuje svima koji su podržali ne samo CNN, već jaku i nezavisnu američku štampu.

Prethodno je CNN podnio tužbu protiv administracije predsjednika Trumpa zbog toga što je Bijela kuća oduzela akreditaciju novinaru te kuće Jim Acosti.

Oduzimanje akreditacije je uslijedilo pošto se Acosta na nedavnoj konferenciji za novinare usprotivio Trumpovom opisu karavana migranata kao „invazije”, a potom ušao u verbalni obračun sa predsjednikom.​

Acosta je jedan od najpoznatijih reportera CNN-a, poznat po nezgodnim pitanjima koje postavlja i predsjedniku Trumpu i ostalim zvaničnicima Bijele kuće.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG