Linkovi

Stopa nezaposlenosti u SAD i dalje 9.5 posto


Sve u svemu, međutim, SAD su u srpnju zapravo zabilježile smanjivanje broja radnih mjesta, u velikoj mjeri zbog otpuštanja u Uredu za popis stanovništva. Ova vladina agencija otpustila je oko 144 tisuće honoraraca koji su radili nekoliko mjeseci na popisu stanovništva koji se provodi svakih deset godina

Američki privatni sektor prošli je mjesec povećao broj radnih mjesta za 71 tisuću, što ukazuje na to da je američko tržište rada i ekonomija u cjelini još uvijek spora u oporavku od recesije.

U danas objavljenom izvješću Ministarstva rada kaže se da je stopa neuposlenosti ostala na istoj razini i iznosila 9,5 posto.

Predsjednik Barack Obama pozdravio je ovo izvješće, rekavši kako je srpanj bio sedmi mjesec zaredom da privatni sektor povećava broj radnih mjesta. Međutim, rekao je da se napredak treba brže ostvarivati.

Prije toga danas, njegova je savjetnica za ekonomska pitanja Christina Romer izjavila da će najvjerojatnije biti "još prepreka na putu gospodarskog oporavka".

Ukupni brojevi pokazuju da su SAD u srpnju zapravo zabilježile pad broja radnih mjesta, u velikoj mjeri zbog otpuštanja u američkom Uredu za popis stanovništva. Ova vladina agencija otpustila je oko 144 tisuće privremenih uposlenika koji su bili zaposleni samo na nekoliko mjeseci kako bi se proveo popis stanovništva koji se obavlja svakih deset godina.

XS
SM
MD
LG