Linkovi

Stoltenberg najavljuje trajnije povećanje trupa KFOR-a na Kosovu


Generalni sekretar Nato-a Jens Stoltenberg
Generalni sekretar Nato-a Jens Stoltenberg

Uz poziv Beogradu i Prištini da se vrate dijalogu u kome posreduje Evropska unija, generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg je najavio da će situacija u ovom dijelu Evrope biti jedna od važnih tema na predstojećem sastanku ministara inostranih poslova država članica ovog saveza.

Sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbjednost Josepom Borrellom ministri će razgovarati o načinima za unaprjeđenje stabilnosti u regionu, rekao je Stoltenberg na konferenciji za medije i najavio da će pored već angažovanih dodatnih hiljadu vojnika za KFOR, NATO razmotriti i trajnije povećanje mirovnog kontingenta na Kosovu.

„Vidjeli smo ozbiljno nasilje na sjeveru Kosova, podjele i secesionističku retoriku u Bosni i Hercegovini, kao i zlonamjerne pokušaje iz Rusije da se sije neslaganje”, rekao je Stoltenberg na konferenciji za novinare i poručio da stabilnost u regionu zavisi od toga da sve strane izaberu dijalog i diplomatiju umjesto sukoba i haosa.

U izvještaju su korišteni materijali agencije Fonet.
  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG