Linkovi

Snimatelj Fox Newsa ubijen u Kijevu


Snimatelj Fox Newsa Pjer Zakrževski sa kolegama izvještačima iz te kuće, na fotografiji koju je objavio Fox News nakon njegove pogibije u Horenki, nedaleko od Kijeva, 15. marta 2022.
Snimatelj Fox Newsa Pjer Zakrževski sa kolegama izvještačima iz te kuće, na fotografiji koju je objavio Fox News nakon njegove pogibije u Horenki, nedaleko od Kijeva, 15. marta 2022.

Snimatelj veteran američke televizijske kuće Fox News, Pjer Zakrževski, poginuo je nakon što je na njegovo vozilo u ponedeljak otvorena vatra u Horenki, u blizini Kijeva, u Ukrajini, saopštila je u utorak izvršna direktorka Fox News Media Susan Scott.

Novinar Bendžamin Hol bio je sa Zakrževskim dok je pripremao materijal za vijesti i takođe je povrijeđen. Hol je i dalje hospitalizovan, rekla je Skot, prenosi ta kuća.

"Pjer je bio fotograf ratne zone koji je pokrivao skoro svaku međunarodnu priču za Fox News, od Iraka preko Afganistana do Sirije tokom svog dugog radnog vijeka sa nama", dodala je ona. "Njegova strast i talenat kao novinara bili su bez premca. Sa sjedištem u Londonu, Pjer je radio u Ukrajini od februara".

"Njegovi talenti su bili ogromni i nije bilo uloge u kojoj nije uskočio da pomogne na terenu — od fotografa preko inženjera, preko urednika do producenta — i sve je to radio pod ogromnim pritiskom sa ogromnom vještinom", rekla je Skot. "Bio je duboko posvećen stvaranju priče, a njegova hrabrost, profesionalizam i radna etika bili su poznati među novinarima u svim medijima. Bio je izuzetno popularan – svi u medijskoj industriji koji su pisali stranu priču su poznavali i poštovali Pjera".

Prošle godine je odigrao ključnu ulogu u izvlačenju saradnika iz Afganistana i njihovih porodica nakon povlačenja SAD, rekla je Skot. U decembru na godišnjoj dodjeli Spolight nagrada za zaposlene Fox Newsa, Pjeru je dodijeljena nagrada "kao priznanje za njegov neprocjenjiv rad", dodala je ona.

"Pjer je bio konstanta u cijelom našem međunarodnom izvještavanju. Ja sam, kao i mnogi drugi, uvijek osećao dodatnu sigurnost kada sam stigao na lice mjesta i vidio ga sa kamerom u ruci“" rekao je u utorak predsjednik Fox Newsa i izvršni urednik Džej Volas. "Naslijeđe njegovog pozitivnog duha, bezgranične energije i pogleda za priču će se nastaviti".

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG