Linkovi

Uhapšen novinar Josip Šimić zbog sumnje da je krivotvorio dokumente SIPA-e


SIPA izvršila hapšenje Josipa Šimića

Po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo uhapšen je novinar Josip Šimić zbog, kako javljaju mediji, sumnje da je kritvorio dokumentaciju Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Prije nekoliko dana Šimić, koji radi za portal Dnevno.ba, Tužilaštvu Bosne i Hercegovine (BiH) podnio krivičnu prijavu protiv ministra sigurnosti Dragana Mektića i Perice Stanića, direktora SIPA-e, a uz koju je priložio navodni dokument SIPA-e o prisluškivanju Tadić i Jukić, te nacrt kretanja Tadić.

SIPA je ponovo danas konstatovala da nisu tajno pratili Gordanu Tadić, glavnu tužiteljicu Tužilaštva BiH, i prisluškivali njene razgovore sa Ružicom Jukić, potpredsjednicom Visokog sudskog i tužilačakog vijeća BiH.

„Internom kontrolom u okviru SIPA nije utvrđeno postupanje te agencije u vezi sa događajem koji se odnosi na tajno praćenje i nadzor komunikacija navedenih osoba”, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

U Tužilaštva BiH kaže da rade na tome da se utvrdi istina o navodnom praćenju i prisluškivanju Tadić i Jukić. Ranije potvrdili autetničnost komunikacije koja im je uz drugu dokumente dostavljena. O ovom slučaju detaljnije možete pročitati ovdje.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG