Linkovi

Uhapšen novinar Josip Šimić zbog sumnje da je krivotvorio dokumente SIPA-e


SIPA izvršila hapšenje Josipa Šimića
SIPA izvršila hapšenje Josipa Šimića

Po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo uhapšen je novinar Josip Šimić zbog, kako javljaju mediji, sumnje da je kritvorio dokumentaciju Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Prije nekoliko dana Šimić, koji radi za portal Dnevno.ba, Tužilaštvu Bosne i Hercegovine (BiH) podnio krivičnu prijavu protiv ministra sigurnosti Dragana Mektića i Perice Stanića, direktora SIPA-e, a uz koju je priložio navodni dokument SIPA-e o prisluškivanju Tadić i Jukić, te nacrt kretanja Tadić.

SIPA je ponovo danas konstatovala da nisu tajno pratili Gordanu Tadić, glavnu tužiteljicu Tužilaštva BiH, i prisluškivali njene razgovore sa Ružicom Jukić, potpredsjednicom Visokog sudskog i tužilačakog vijeća BiH.

„Internom kontrolom u okviru SIPA nije utvrđeno postupanje te agencije u vezi sa događajem koji se odnosi na tajno praćenje i nadzor komunikacija navedenih osoba”, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

U Tužilaštva BiH kaže da rade na tome da se utvrdi istina o navodnom praćenju i prisluškivanju Tadić i Jukić. Ranije potvrdili autetničnost komunikacije koja im je uz drugu dokumente dostavljena. O ovom slučaju detaljnije možete pročitati ovdje.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG