Linkovi

Serwer: Slogan ‘Kosovo je Srbija’ ne odgovara istini


Daniel Serwer
Daniel Serwer

"Slogan 'Kosovo je Srbija', koji je Ivica Dačić napisao na novčanici od sto dolara, ispisan je velikim slovima i u srpskim zajednicama širom Kosova", rekao je Glasu Amerike Daniel Serwer.

"Poznajem tog čovjeka, više puta smo razgovarali o Kosovu, i ne iznenađuje me to što je uradio. Tako nešto se može govoriti, ali očigledno više ne odgovara istini. Poricanje činjenica sa terena je velika greška Srbije. Ako Srbija želi da bude članica Evropske unije moraće, ne samo da prihvati činjenice na terenu, već i da prizna i uspostavi zvanične diplomatske odnose na nivou ambasadora sa Kosovom. Nema nikakvih načina da se tako nešto u ovom trenutku izbjegne. Mogu da odlažu, ali ne mogu da izbjegnu", rekao je Serwer za Glas Amerike.

Ivica Dačić
Ivica Dačić

Američka ambasada u Beogradu, kako je objavio Radio Slobodna Evropa, reagovala je stavom da bi Dačić trebalo da razmisli o svojim postupcima.

„Umjesto što uništava novčanicu sa likom velikog američkog naučnika i državnika Benjamina Franklina, ministar Dačić bi možda mogao da razmisli o njegovoj izjavi: 'Budi u ratu sa svojim porocima, u miru sa svojim susjedima', navodi se u odgovoru ambasade na upit RSE.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG