Linkovi

Priopćenje Hillary Clinton povodom hrvatskog Dana državnosti


Priopćenje Hillary Clinton povodom hrvatskog Dana državnosti
Priopćenje Hillary Clinton povodom hrvatskog Dana državnosti

Dok slavite svoj Dan državnosti s prijateljima i obitelji, znajte da su Sjedinjene Države vaš partner i prijatelj. Mi smo predani tom odnosu za svjetliju budućnost svih Hrvata

U ime predsjednika Obama i naroda Sjedinjenih Država, zadovoljstvo mi je što mogu uputiti najbolje želje stanovnicima Republike Hrvatske dok slavite dvadesetu godišnjicu neovisnosti 25. lipnja. Na taj dan prije dvadeset godina, dogodio se povijesni događaj, koji je također označio i početak teškog razdoblja za stanovnike Hrvatske.

Hrvatska je nadišla mnoge izazove i danas ima osiguranu budućnost kao članica NATO saveza i uskoro Europske unije. Ovo je prilika da se oda počast Hrvatskoj i mnogim postignućima njenih građana koji su postignuti tijekom godina. Reforme koje ste poduzeli dovele su vas do praga Europske unije.

Hrvatska je prošla najgore i sad je snaga mira u regiji. Nastojanja za pomirenje sa Srbijom i Bosnom i Hercegovinom vrijedna su divljenja. Diljem svijeta Hrvatska pomaže da se rješavaju sigurnosna pitanja kao saveznik u NATO-u i pridonosi Međunarodnim snagama ISAF-a u Afganistanu i drugim međunarodnim misijama. Naša tijesna suradnja promiče mir i prosperitet diljem svijeta demonstrira naše zajedničku predanost slobodi, demokraciji i ljudskim pravima.

Dok slavite svoj Dan državnost s prijateljima i obitelji, znajte da su Sjedinjene Države vaš partner i prijatelj. Mi smo predani tom odnosu za svjetliju budućnost svih Hrvata.

XS
SM
MD
LG