Linkovi

Washington i Moskva postigli dogovor o summitu Trump - Putin


Ruski predsjednik Vladimir Putin rukuje se sa američkim savjetnikom za nacionalnu bezbjednost Johnom Boltonom, Kremlj, 27. jun 2018.

Moskva i Washington postigli su dogovor o skorom održavanju samita ruskog predsjednika Vladimira Putina i američkog lidera Donalda Trumpa, saopštio je u srijedu spoljnopolitički savjetnik Kremlja Jurij Ušakov.

Ušakov je rekao da će samit biti održan u zemlji koja odgovara objema stranama i da je za pripreme potrebno nekoliko nedelja. Najavio je da će vrijeme i mjesto sastanka biti objavljeni u četvrtak.

Ušakov se obratio novinarima poslije susreta Putina sa savjetnikom za nacionalnu bezbjednost Bijele kuće Johnom Boltonom u Kremlju.

Ruski predsjednik Vladimir Putin izrazio je danas nadu da bi posjeta Moskvi savjetnika za nacionalnu bezbjednost Bijele kuće Johna Boltona mogao biti korak ka potpunoj obnovi odnosa SAD i Rusije, penosi Radio Slobodna Evropa.

"Vaša posjeta Moskvi daje nam nadu da ćemo moći da napravimo makar prvi korak ka uspostavljanju punih odnosa naših zemalja zasnovane na jednakosti i uzajamnom poštovanju", rekao je Putin na sastanku s Boltonom u Kremlju.

Putin je dodao da "Rusija nikada nije tražila sukobe", prenio je TASS.

Ruski predsjednik je rekao da su odnosi Moskve i Vašingtona na niskoj tački uglavnom zbog unutrašnje političke borbe u SAD.

Bolton je rekao da se nada razgovorima kako poboljšati odnose Rusije i SAD i naći oblasti u kojima se dvije zemlje mogu saglasiti i napredovati zajedno, prenio je AP.

Kada su u prošlosti postojale razlike između Rusije i SAD, lideri dvije zemlje su se sastajali i to je bilo "dobro za obje zemlje, dobro za stabilnost u svijetu", rekao je Bolton i dodao da predsjednik SAD Donald Tramp "ima snažna osjećanja po tom pitanju".

XS
SM
MD
LG