Linkovi

Washington i Moskva postigli dogovor o summitu Trump - Putin


Ruski predsjednik Vladimir Putin rukuje se sa američkim savjetnikom za nacionalnu bezbjednost Johnom Boltonom, Kremlj, 27. jun 2018.
Ruski predsjednik Vladimir Putin rukuje se sa američkim savjetnikom za nacionalnu bezbjednost Johnom Boltonom, Kremlj, 27. jun 2018.

Moskva i Washington postigli su dogovor o skorom održavanju samita ruskog predsjednika Vladimira Putina i američkog lidera Donalda Trumpa, saopštio je u srijedu spoljnopolitički savjetnik Kremlja Jurij Ušakov.

Ušakov je rekao da će samit biti održan u zemlji koja odgovara objema stranama i da je za pripreme potrebno nekoliko nedelja. Najavio je da će vrijeme i mjesto sastanka biti objavljeni u četvrtak.

Ušakov se obratio novinarima poslije susreta Putina sa savjetnikom za nacionalnu bezbjednost Bijele kuće Johnom Boltonom u Kremlju.

Ruski predsjednik Vladimir Putin izrazio je danas nadu da bi posjeta Moskvi savjetnika za nacionalnu bezbjednost Bijele kuće Johna Boltona mogao biti korak ka potpunoj obnovi odnosa SAD i Rusije, penosi Radio Slobodna Evropa.

"Vaša posjeta Moskvi daje nam nadu da ćemo moći da napravimo makar prvi korak ka uspostavljanju punih odnosa naših zemalja zasnovane na jednakosti i uzajamnom poštovanju", rekao je Putin na sastanku s Boltonom u Kremlju.

Putin je dodao da "Rusija nikada nije tražila sukobe", prenio je TASS.

Ruski predsjednik je rekao da su odnosi Moskve i Vašingtona na niskoj tački uglavnom zbog unutrašnje političke borbe u SAD.

Bolton je rekao da se nada razgovorima kako poboljšati odnose Rusije i SAD i naći oblasti u kojima se dvije zemlje mogu saglasiti i napredovati zajedno, prenio je AP.

Kada su u prošlosti postojale razlike između Rusije i SAD, lideri dvije zemlje su se sastajali i to je bilo "dobro za obje zemlje, dobro za stabilnost u svijetu", rekao je Bolton i dodao da predsjednik SAD Donald Tramp "ima snažna osjećanja po tom pitanju".

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG