Linkovi

Opasno niske temperature zahvatile veći dio SAD


Winter Weather Iowa
Winter Weather Iowa

Opasno niske temperature pogodile su u utorak veći dio Stjenovitih planina, Velikih ravnica i srednjeg zapada, uz hladnoću vjetra ispod minus 34,4 Celzijusa u mnogim dijelovima centralnih SAD-a.

Više od 85.000 američkih domova i preduzeća ostalo je bez struje rano u utorak, većina njih u Oregonu nakon rasprostranjenih nestanaka koji su počeli u subotu .

Portland General Electric upozorio je da bi opasnost od ledene kiše u utorak mogla odgoditi napore na obnovi. Zvaničnici transporta pozvali su stanovnike da izbjegavaju putovanja jer se očekivalo da će putevi biti opasno klizavi od leda koji bi mogao opteretiti drveće i dalekovode, uzrokujući njihovo padanje.

Nastava je otkazana u utorak za učenike u Portlandu i drugim većim gradovima uključujući Čikago - dom četvrtog po veličini okruga javnih škola u zemlji - Denvera, Dalasa, Fort Vorta, Teksasa, širom Nove Engleske i regiona Washingtona, DC.

Federalne kancelarije u glavnom gradu i oko njega takođe su zatvorene u utorak.

  • 16x9 Image

    ASSOCIATED PRESS (AP)

    Associated Press (AP) je neprofitna nezavisna globalna novinska organizacija sa uredima u preko 100 zemalja. Osnovana 1846. godine,  licencira svoje činjenično izvještavanje medijima širom svijeta.

XS
SM
MD
LG