Linkovi

Republikanski odgovor na Bidenov govor u Kongresu: Biden nije uspio da ujedini zemlju


Tim Scott je republikanski senator koji je izabran da odgovori na Bidenov govor povodom prvih 100 dana rada.
Tim Scott je republikanski senator koji je izabran da odgovori na Bidenov govor povodom prvih 100 dana rada.

Američki senator Tim Scott rekao je da predsjednik Joe Biden nije uspio ujediniti naciju te da njegovi prijedlozi za trošenje infrastrukture i novo najavljeni paket za obrazovanje i obitelji naciju razdvajaju.

Dajući republikanski odgovor na prvo zajedničko obraćanje demokratskog predsjednika Kongresu u srijedu navečer, Scott je rekao: "Naša nacija gladuje za više od praznih floskula."

Biden je dio svog obraćanja proveo slaveći napredak u borbi protiv pandemije koronavirusa, uključujući daleko premašujući cilj svoje administracije za cijepljenje u ovom trenutku svog predsjedništva.

Scott je rekao da je Biden "naslijedio plimu koja se već okrenula", pripisujući zaslugu programu Trumpove administracije za ubrzavanje razvoja cjepiva, kao i nekoliko paketa koje je Kongres prošle godine donio za milijarde dolara pomoći poduzećima, vladama država i izravnim plaćanjima pojedincima.

Demokrate je opisao kao nespremne da surađuju s republikancima na većoj pomoći, budući da su demokrati progurali novi krug pomoći protiv koronavirusa nakon što je Biden preuzeo dužnost, bez podrške republikanaca. Stranke su se sukobile oko veličine te mjere, demokrati su tvrdili da vlada treba poduzeti više akcija, dok su republikanci zagovarali ciljaniju potrošnju.

Scott je također izrazio prigovor na tempo otvaranja škola usred pandemije, tvrdeći da su druge zemlje već dopustile svojoj djeci da se vrate u svoje učionice.

"Znanost je već mjesecima pokazala da su škole sigurne", rekao je.

Odgovarajući na Bidenov prijedlog za povećanje poreza na korporacije i najbogatije Amerikance za plaćanje proširenog pristupa vrtićima, zajednici, brizi o djeci i plaćenom obiteljskom dopustu, Scott je plan opisao kao stavljanje savezne vlade "usred života, od kolijevke do fakulteta. "

Rekao je da bi obitelji trebale biti sposobne definirati američki san za sebe i da bi trebale biti proširene mogućnosti za sve.

Scott, koji je jedini crni senator republikanaca, također je rekao da su demokrati uveli rasu u nepovezane političke sporove, rekavši: "Rasa nije političko oružje za rješavanje svakog pitanja."

"Danas se djeca ponovno uče da ih boja kože definira", rekao je Scott. „Ako izgledaju na određeni način, tlačitelji su. Od fakulteta do korporacija do naše kulture, ljudi zarađuju i stiču moć pretvarajući se da nismo napredovali. Udvostručavanjem podjela koje smo se toliko trudili da izliječimo."

Dodao je, "Amerika nije rasistička zemlja."

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG